Istanbul

Study trip – Istanbul

Šťěpán se s námi podělil o zážitek ze studijního výletu do Istanbulu se svým programem AP Marketing Management na dánské BAAA. Tzv. Study tripy jsou běžnou (nepovinnou) součástí studia na všech dánských vysokých školách.

Štěpán: V rámci téměř všech programů na Business Academy Aarhus studenti v prvním ročníku vyjíždějí na studijní výlety.
Můj program, Marketing Management, hromadně vyrazil na dvoutýdenní výlet do Istanbulu v Turecku. Povinností všech bylo najít si ubytování a koupit letenku, ale vzhledem k tomu, že jeli všichni studenti, byla organizace snazší.

Studijní výlet do Istanbulu s dánskou školou/uncategorized

Všechny mezinárodní týmy v ročníku byly rozděleny do menších skupin po pěti nebo šesti lidech. Už v měsících před odjezdem každá skupina musela najít svou vlastní firmu (dánskou), kontaktovat pobočku v Turecku a připravit si materiály, které byly později potřeba. Na místě jsme potom v ulicích rozdávali naše předpřipravené dotazníky a sbírali informace, nutné k analýze trhu.

Kromě toho jsme taky navštívili dánské a turecké firmy, od Mærsku a Reklamní agentury až po velkou továrnu na žvýkačky Gumlink. Celkový pobyt byl super, poznali jsme se navzájem mnohem víc než ve škole a taky se seznámili se spolužáky z jiných týmů. Během dvou týdnů za námi přijela i spousta učitelů.

Velké plus byla taky celková změna, odjeli jsme daleko od šStudijní výlet do Istanbulu s dánskou školou/uncategorized koly a stereotypu. Pobyt v Istanbulu byl jednoznačně jeden z největších ‚highlightů‘ celého studia.
Business Academy Aarhus bude v příštích letech ve výletech pokračovat, před námi byli studenti už v Amsterdamu, Londýně, Madridu, Berlíně, atd. a podle všeho je v plánu od příštího roku USA a Čína!!:)“

 

Pro Scandi,

Štěpán Procházka

(absolvent oboru Marketing Management na Business Academy v Aarhusu a magisterského oboru na Aarhus University)

Studijní výlet do Istanbulu s dánskou školou/uncategorized

Zajímá vás víc? Přečtěte si o výletu dalších studentů do Miami nebo do Šanghaje.