Study Trip – Florida

Petr: V dubnu letošního roku jsme se vydali na studijní zájezd na Floridu. Tento výlet byl určen zejména pro obory Marketing Management a Logistics Management, což je obor, který studuji, ze ZIBATu (nový název školy: Zealand), Campus Køge.

Celý zájezd trval dva týdny, během kterých jsme navštívili spoustu zajímavých míst.

V kostce:

Hlavním cílem tohoto study tripu bylo nahlédnutí do amerických společností a způsobu fungování. Celkem jsme byli ubytováni ve dvou městech, v Hollywoodu a v Orlandu. Celý zájezd byl zameřen zejména na “business” stránku věci. Pro nás, jako studenty oboru management, tedy velice zajímavá a cenná zkušenost. Na oficiálním programu byla i partnerská škola ZIBATu na Floridě – Valencia College.

Díky zapůjčeným vozidlům (vozidla a benzín platila škola) a spoustě volného času jsme měli mnoho příležitostí k tomu, abychom prozkoumali krásy Floridy. Vedle hlavního programu, stanoveného školou, jsme se tak mohli podívat do Universal Studios, Kennedy Space Center, souostroví Keys, nebo se proletět helikoptérou nad Orlandem. Hlavně náštěva parku Wild Florida je nezapomenutelným zážitkem. Tam jsme se na “vznášedle” projížděli po bažinách mezi aligátory!!

Americký  lifestyle

Mimo naše školní povinnosti jsme také okusili americký lifestyle na vlastní kůži. Relax na Miami beach, zastávky ve všech různých fast foodech, sledování zápasu NBA, nebo užívání večera v místních klubech. Celý trip se stal pro všechny neskutečným zážitkem. Nejlepší na všem bylo množství volného času. I když jsme se zúčastnili všech company visits, měli jsme spoustu prostoru na nákupy nebo na prosté užívání floridské atmosféry. – Slunce, moře a 30° si člověk prostě vychutná, po pár měsících v Dánsku :).

Krom jedné menší komplikace, která se během pár minut vyřešila (problém s rezervací na hotelu) hodnotím celý zájezd velice klaStudy trip - Floridadně. I když ubytování v Hollywoodu bylo poněkud laciné, ale za celkovou cenu zájezdu to nebylo nic hrozného. Naopak, nečekal bych tolik skvělých míst a takový servis za relativně nízkou cenu.

Po návratu nás čekal jen report. Museli jsme sepsat naše dojmy a zkušenosti které jsme během zájezdu získali. Vzhledem k maximální spokojenosti všech zúčastněných to ale nebyl sebemenší problém. Jednalo se o první zájezd tohoto typu, ale vzhledem k vysoké spokojenosti a účasti to nebylo naposledy. Takže pokud uvažuješ o studiu nějakého program který nabízí Campus Køge, určitě se vyplatí do toho jít, můžeš se dostat dál, než bys čekal/a :)!

 

Pro Scandi,

Petr Jiránek

 

Pozn. Scand týmu – Pokud byste si rádi početli také o study tripu do Číny, najdete ho ZDE.