Study trip – Shanghai

Sabina: V listopadu předchozího roku mému oboru na škole UCNTop Up Digital Concept Development a dalším dvou oborům, což byl AP Marketing management a AP Design, Technology and Business byl nabídnut study trip. Ten se konal v Číně, přesněji v Shanghaji, na dva celé týdny v dubnu. 

Účel výletu?

Tento study trip byl zaměřen na Internatinal Design & Chinese Business. Měli jsme spolupracovat s čínskými studenty z Shanghai Jian Qiao University a se studenty, kteří byli taktéž na studijním výletu z jiných zemí Asie. Projekt, na kterém jsme pracovali byl zaměřen na dánskou firmu Carl Hansen & Son A/S. Tam jsme měli společně spolupracovat se studenty jiných oborů a vymyslet strategii jak by se Carl Hansen & Son A/S uchytil na už tak obrovském čínském trhu.

Kapacita byla 25 studentů a program stál 2000kr, ale UCN platilo 1000kr jako příspěvek na nás. Můžu ze srdce říct, že celý výlet byl naprosto nezapomenutelným zážitkem. Nečekala jsem, že bych mohla být z toho tak nadšená, jelikož jet do Číny nikdy nebyl můj sen, ale jak program skončil, nikomu z nás se zpátky domů nechtělo.

Moje dojmy

Poznávání čínské kultury, jídla a nátury bylo naprosto odlišné od cele Evropy. Lidé na ulicích se s námi fotili, byli velice přátelští a ochutnali jsme všelijaká místní jídla, která bychom nikdy neměli odvahu zkusit doma. Poznali jsme plno úžasných lidí a osobností a přednášky nám dávali na Shanghai Jian Qiao University ti nejvíce cenění profesoři. A dokonce jsme měli i jednu přednášku, kterou nám dál samotný Sean Hargreaves, který pracuje na vizuálních efektech těch nejznámějších filmů jako Jurský Park, Start Trek, Godzilla, The Fifth Element a mnoho dalších v PIXARU!

Kdybych měla něco vyčíst, tak by to bylo to, že udělat zároveň celý školní projekt během dvou týdnů bylo velice náročné. Když vezmu v potaz, že připojení k internetu bylo nemožné a stále jsme chodili po městě a objevovali neznámé. Taktéž místní turecké záchody nás dost nepříjemně překvapily. 😀

Navíc co jsme se vrátili zpátky do reality na UCN, jsme měli menší problémy s navázáním na studium a s dosažením learning goals za semestr, ale s tím se musí počítat. Nicméně jsem celkově nesmírně ráda, že jsem se rozhodla programu zúčastnit, protože taková příležitost se naskytne pouze jednou za život. Veškeré překážky co se nám naskytly, byly v porovnání se zážitkem zanedbatelné. Škoda jen, že jsme nemohli zůstat déle.

 

Pro Scandi,

Sabina Vilímová